Volvon suurimmat tapahtumat vuodelle 2021

Kun vuosi alkaa pian olla lopussa, on meidänkin hyvä käydä läpi se, että mitä kaikkea kuluneen vuoden aikana onkaan tapahtunut.

Volvojen saralla ei ainakaan voida puhua tylsästä vuodesta. Olemme päässeet näkemään ennätyksellisiä tuloksia, yritysten ostoja sekä uusia innovaatiota. Tietenkään ei pidä unohtaa sitä kaikkea hyvää työtä, jonka Volvo on tehnyt sähköisten autojen eteen.

Aloitetaanpa uutisten perkaaminen, niin tiedät itsekkin mistä on kyse ja mitä voit odottaa Volvojen osalta vuodelle 2022.

Uusia innovaatioita sähköautojen parissa

Volvo XC40 linja on saamassa paljon kaivattua virkistystä tuomalla laadukkaat ja turvalliset sähköautot markkinoille.

Volvo ilmoitti syyskuun 2021 alussa siitä, että heidän luomansa XC40-autojen linja jatkuu tästä lähtien täysin sähköisenä.

Kyseessä onkin todella modernin näköinen katumaasturi, joten se tulee varmasti alentamaan kynnystä täysin sähköisen auton ostamisen kanssa.

Pitää myös muistaa se, että kun auto on kehitetty aivan lähellä, tulee se myös varmasti soveltumaan pohjoisen ankariin talviin.

Esimerkiksi Kaliforniassa suunniteltuja Tesloja ei välttämättä ole optimoitu toimimaan kotimaamme kaltaisissa paikoissa, joissa jäiset tiet ja talvi ovat mukana menossa jopa puolet vuodesta.

Vuoden 2021 ensimmäinen puolikas rikkoi ennätyksiä

Vaikka voimmekin jo arvailla sitä, että miltä uusien Volvojen myynti näyttää, on jo vuoden ensimmäisen puolikkaan tulokset julkaistu.

Volvon 94-vuotisen historian aikana emme koskaan ole nähneet yhtä paljon myytyjä autoja tai voittoa yhtiölle.

Yhteensä uusia Volvo autoja myytiin vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana yli 380 000 kappaletta. Se on peräti 41% korotus yhtiön aikaisempaan tulokseen.

Mistään pikkurahastakaan ei näytä olevan puutetta, sillä liikevaihtoa kertyi 141 miljardin ruotsin kruunun edesä. Voittoakin tästä jäi yhtiön taskuun mukavasti yli 13 miljardia kruunua.

Kenties näiden voittojen avulla Volvo pyrkii kehittämään entistäkin parempia sähköisiä autoja tai palveluita, kuten palvelun auton pesemiselle.

Volvo Cars jatkaa laajentumista Kiinassa

Volvo Cars on jo hyvän aikaa tehnyt vahvasti työtä edistääkseen asemaansa Kiinassa.

Aikaisemmin se on tehnyt tätä työtä Daqing Volvo Car Manufacturing- sekä Shanghai Car Research and Developement -yritysten kautta. Samaan aikaa se teki paljon yhteistyötä Geelyn kanssa.

Nyt Volvo Cars on kuitenkin ostanut loput 50% yrityksistä itselleen. Tämän kaupan avulla se pääsee itse hallinnoimaan alueella tapahtuvaa myyntiä sekä kehitystä entistäkin paremmin.

Nähtäväksi jääkin se, että voiko Volvo nyt kehitellä entistäkin parempia tuotteita. Kiina onkin loistava paikka lähteä valtaamaan Aasiassa sijaitsevia markkinoita. Kiinalla on useita etuja, kuten laaja määrä erilaisia ympäristöjä sekä vaativampiakin olosuhteita.

Kun autoja päästään testaamaan todella laajalla skaalla yhden valtion sisällä, voivat he varmasti luoda paljon uusia autoja, jotka sopivat etenkin Aasian pienille ja vaikea kulkuisille teille. Aikaisemmin kovin moni valmistaja ei ole tässä onnistunut, joten kenties tässä on juuri se oikea näytönpaikka Volvolle ja sen osakkeiden omistajille.

Vastaa