Volvo julkaisi ensimmäisen sähköautonsa

Volvo XC40 sähköauto

Volvo on vihdoinkin julkaissut ensimmäisen täysin sähköisen autonsa. Tämä auto esiteltiin alunperin lokakuussa 2019 joten on myös korkea aika että esittelemme tämän täysin uuden innovaation myös Volvolandian lukijoille.

Volvon ensimmäinen täysin sähköinen auto tulee kantamaan nimeä XC40 Recharge. Recharge nimitys tulee olemaan yleinen nimitys kaikista sellaisista Volvon valmistamista autoista jotka toimivat vain ja ainoastaan sähköllä. Kyseistä nimitystä saatetaan myös alkaa käyttämään Volvon valmistamista hybridiautoista.

Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson kommentoi Volvo XC40 Rechargen julkaisua seuraavasti:

Kuten olemme sanoneet jo pitkän aikaa: Volvo tulevaisuus tulee olemaan täynnä sähköä. Kun julkaisemme nyt täysin sähköisen XC40-täyssähköauton otamme ensimmäisen askeleemme kohti täysin sähköisiä autoja sekä Recharge-mallistoa.

Håkan Samuelsson, Volvon pääjohtaja

Esittelyssä Volvo XC40

Tämä täysin uusi Volvo XC40 tulee olemaan kompakti katumaasturi muiden XC-mallien kanssa. Kerrottakoon myös se, että tässä uudessa Volvossa tulemme myös näkemään nelivedon jokaisessa sarjan mallissa.

Tämä auto on tehojensa sekä efektiivisyytensä kanssa alan parhautta. Yhdellä Volvo XC40 latauksella pystyy ajamaan peräti 400 kilometriä. XC40 tulee käyttämään edistyksellistä WTLP-sykliä joka tulee mahdollistamaan tehokkaamman suhteen energialle sekä sen käytölle auton liikuttamiseen.

Akun kapasiteetti Volvo XC40 autossa tulee olemaan 78kwh. Ainakaan juuri nyt Volvo ei vielä ole julkaissut malleja joissa olisi suurempi akku kuin 78kwh. Tämä ei kuitenkaan haittaa sillä edistyksellisellä akulla voi hurjastella peräti 400 kilometrin matkan. Myöskään akun nopeassa lataamisessa ei ole tingitty, sillä tämän Volvon saa ladattua 80% täyteen vain 40 minuutissa. Jos akun haluaa ladata aivan täyteen eli 400 kilometrin kapasiteettiin kestää siinä noin 1,5 tuntia.

Volvo XC40 tuo akkujensa kanssa myös joukon muita uusia mukavuuksia. Uutena ominaisuutena tullaan myös näkemään Androidiin pohjautuva viihdekeskus. Tarkkoja tietoa ei vielä ole saatavilla mutta uskomme erittäin vahvasti siihen, että kaikki suosituimmat aplikaatiot kuten navigaattorit ja suoratoistopalvelut kuten Netflix tulevat toimimaan tällä uudistetulla Android-alustalla moitteettomasti.

Volvo XC40 tulevaisuudennäkymät

Kuten jo aikaisemmin kuulimme Håkan Samuelssonin kommentista on tämä julkaisu luonnollinen jatkumo Volvolle joka pyrkii tekemään parhaansa ekologisten sekä hiilineutraalien autojen kehityksessä. Täysin sähköiset autot ovat huomattavasti ekologisempia sekä taloudellisempia kuin normaalit diesel-, bensii-, tai hybridiautot.

Vuoteen 2025 mennessä Volvo aikoo julkaista uuden sähköauton joka vuosi. Uskomme että seuraavat sähköiset Volvot jotka julkaistaan ovat V70/V40 sähköauto perheille sekä Volvo S80 pohjautuva sähköauto takseihin sekä kuljetuksiin. Myös pienempään Volvon S60 rungon malliin pohjautuva sähköauto on hyvin todennäköinen.

Vaikka Volvo onkin tunnettu laadukkaiten autojen valmistaja tulee näihin uusiin autoihiin liittymään myös huomattavia riskejä. Koska uusien Volvojen tyyppiviat eivät vielä ole selvillä on myös vaikeaa ennustaa sitä, että kuinka kallista kyseisillä autoilla ajaminen todellisuudessa on. Esimerkiksi ensimmäiset Teslat kärsivät heikosta maalipinnasta sekä akkujen häiriöistä. Nämä viat saatiin toki korjattua, mutta ne hidastivat autojen myyntiä netissä.

Vauhdittaakseen Volvojen myyntiä lupaa Volvo ensimmäisen vuoden sähköt autoihinsa ilmaiseksi. Ensimmäiset Volvo XC40 mallit tulevat myyntiin suomessa vuoden 2020 toisella puoliskolla. Ensimmäinen Volvo XC40 malli joka tulee myyntiin Suomeen vuoden 2020 lopussa tulee kantamaan nimeä P8 AWD R-Design. Tämän uuden täysin sähköisen Volvon hinnaksi tulee veroinen ja kuluineen noin 63 000 €. Hinta on huomattava mutta se tulee varmasti olemaan juuri näin laadukkaan auton arvoinen.

Esimerkkinä uusista kilpailijan valmistamista Tesloista voi joutua suomessa pulittamaan peräti 100 000 € varusteista riippuen. Uskomme että tämän auton saapuminen markkinoille tulee herättämään sähköisten autojen hinnoissa positiivista kehitystä kuluttajan näkökulmasta.