Volvo myy UD Trucksin 2.3 miljardin dollarin kaupassa

Volvo ja isuzu yhteistyöhön

Juuri tulleen tiedon mukaan Volvo Group on päättänyt myydä omistamansa UD Trucks osaston Isuzu Motord Ltd:lle. Kaupan hinnaksi tuli massiiviset 2.3 miljardia dollaria. Saman kaupan yhteydessä Volvo ilmoitti sen, että he tulevat myös tulevaisuudessa jatkamaan yhteistyötä Isuzu Motors Ltd:n kanssa. Tämän kaupan avulla Volvo uskoo saavansa enemmän käteistä vapaaksi esimerkiksi uusien sähköautojen valmistamiseen.

UD Trucksin toiminta sijaitsee juuri nyt Saitamassa, Japanissa. Tämä kyseinen yhtiö kuului aikaisemmin Nissan Motor Companylle ennen kuin se myytiin Volvo Carsille kymmenen vuotta aikaisemmin. Isuzu on erittäin suuri tekijä etenkin aasian markkinoilla sillä viime vuonna he myivät yhteensä noin 530 000 autoa. Tämän kaupan myötä Isuzu tulee ottamaan haltuunsa kaiken UD Trucks toiminnan.

Tämä kyseinen kauppa tulee nostamaan Volvo Groupin tuoottaja välittömästi noin 200 miljoonalla dollarilla sekä palauttamaan Volvolle kiertoon varoja noin 2 miljardin dollarin arvosta.

Kaupan osapuolet

Koska Volvo haluaa tulevaisuudessa keskittyä etenkin siihen, että sähköautoissa ei ole aikaisempien Volvo mallien tyyppivikoja tuntuu kauppa erittäin luonnolliselta. Ylimääräisellä käteisellä Volvo saa varmasti investoitua tarvittuja varoja oman teknologiansa sekä tuotantonsa päivittämiseen.

Myös muut yhtiöt ovat viimeisen vuoden aikana alkaneet yhdistää voimiansa laadukkaiden sähköautojen tuottamista varten. Esimerkiksi Toyota Motor Corpotation päätti aloittaa yhteistyön Sukuzi Motor Corpotaation kanssa. Tämän lisäksi myös Mazda Motors sekä Subaru aloittivat yhteistyön.

Tämän kaupan tyyliset yhteistyöt ovat siis alkaneet yleistyä huomattavasti sillä teknologian kehittäminen ja tuotannon saaminen tehokaaksi sähköautojen kanssa on erittäin kallista. Tämän asian ovat huomanneet myös Ford Motors sekä Volkswagen AG jotka aloittivat yhteistyön aikaisemmin tänä vuonna.

Kaupan vaikutukset Volvolle

Kun Volvo julkaisi kaupasta virallisen tiedotteensa tänään 18.12.2019 oli sen osake myös suuressa nosteessa. Osake nousi Tukholman pörssissä avauksen jälkeen peräti 5.6%. Juuri nyt osakkeen arvo pyörii noin 160 kruunun tienoilla eli noin 1,6 eurossa osaketta kohden.

Tulevaisuuden näkymät näyttävät erittäin hyvältä Volvolle. Olemme saaneet myös euroopassa huomata sen, että etenkin Testlan valmistamat sähköautot ovat saavuttaneet suurta suosiota edullisuutensa sekä toimivuutensa kanssa. Volvo onkin luvannut sen, että he aikovat julkaista täysin uuden sähköauton jokaisena vuotena seuraavan viiden vuoden ajan aina vuoteen 2024 asti. Ensimmäinen Volvon täyssähköinen auto julkaistiin vuonna 2019.

Myös Isuzu motors eli kaupan toinen osapuoli onnistui nostamaan osakettaan hieman kaupan jälkeen. Juuri nyt Isuzun osakkeen arvo on lievässä nousussa noin 1,5 prosentissa.

Vaikka kaupassa yhdistyvätkin kaksi alan jättiä emme usko että tämä tulisi vaikuttamaan suuresti tunnettujen Volvojen laatuun. Pikemminkin tämän kyseisen kaupan tulisi vain ja ainoastaan parantaa Volvojen myyntiä netissä sekä liikkeissä ympäri Eurooppaa ja Suomea. Odotamme myös innolla sitä, että saako Volvo itselleen käyttöönsä lisää vastaavia yhteistöitä muiden valmistajien kanssa. Uskomme vahvasti että lisää vastaavia kauppoja on tulossa tulevaisuudessa sillä Volvo haluaa panostaa entistäkin enemmän aikaa siihen, että se pystyy kilpailemaan muiden valmistajien kanssa autojen kustannuksissa sekä laadussa.