Kannattaako Volvo ostaa netistä vai liikkeestä?

Volvo netistä

Voit välttää ärsyttäviä käyntejä autokaupoissa ostamalla autosi netistä. Jos ostat auton netistä ilman sen tarkistamista siihen liittyy aina riskejä. Tässä artikkelissa annamme sinulle laajan kattauksen vinkkejä siihen, että milloin ja miksi sinun kannattaisi ostaa Volvo-auto netistä sekä siihen milloin auton osta kannattaa suorittaa liikkeessä.

Vielä 1900 luvulla auton ostaminen netistä oli käytännössä mahdotonta. Tuona aikana myös hinnoista neuvottelu oli suuri osa kauppaa sillä kuluttajana et voinut löytää niin paljoa tarjontaa tietyistä merkeistä tai malleista.

Kun 2000 luvulla internet alkoi olla lähes jokaisen ihmisen kodissa myös autojen ostaminen netistä helpottui huomattavasti. Internet toi myös meille mahdollisuuden luoda Volvolandian. Nykyään voit käyttää kymmeniä sivustoja vertailleksesi autojen hintoja sekä niiden saatavuutta.

Internetin avulla pystyt myös löytämään tietoa siitä, että onko juuri sinun haluamassasi automallissa tyyppivikoja. Nyt luvassa on viisi Volvo-konkarin vinkkiä Volvon ostamiseen netistä.

Tee taustatyösi kunnolla haluamastasi Volvosta

Tee lyhyt lista sellaisista autoista jotka voisivat olla loistavia juuri sinulle. Jos haluat esimerkiksi ostaa juuri Volvo V70 auton nettiautosta, kannattaa sinun valita listallesi muutama eri myyjä.

On myös hyvä muistaa se, että mihin tarkoitukseen autosi tulee. Jos tarvitset paljon tilaa Volvon takaluukusta esimerkiksi jääkiekko tavaroille tai golf pussille, kannattaa autoksi valita mieluummin Volvo XC70. Jos taas haluat luotettavan ja edullisen Volvon kannattaa valita esimerkiksi Volvo 240.

Varaa Volvon koeajo netissä

Volvon uusin malli

Nykyään voit valita haluamallesi autolle mahdollisuuden koeajoon. Suosittelemme että otat puhelimen rohkeasti käteesi ja soitat myyjälle jolla auto on. Tämän jälkeen voitte sopia molemmille sopivan ajankohdan auton kokeilua varten.

Jos asut esimerkiksi kaukana Helsingin Volvo liikkeistä, on hyvä varata useampi koeajo samalle päivälle. Näin vältyt ylimääräiseltä matkustamiselta ja pääset kokeilemaan useita eri autoja kerralla. Kun olet kokeillut kaikkia haluamiasi autoja on hyvä hetki suunnata kotiin nukkumaan yön yli. Vaikka auto vaikuttaisikin heti täydelliseltä kannattaa sen ostamista miettiä ainakin yhden vuorokauden ajan.

Neuvottele Volvosi hinta

Kun olet vihdoin saanut karsittua listaasi enää muutaman ehdokkaan on aika ryhtyä neuvottelemaan hinnasta. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että etenkin käytettyjen autojen hinnoissa vähintään 10% niiden hinnasta on neuvoteltavissa.

Vanhempien autojen kohdalla tämä ero voi olla vielä suurempi. Esimerkiksi 500 € Volvon voi onnistua neuvottelemaan 300 € hintaan jolloin alennusta pyyntihinnasta tulisi 40%.

Hyviä vinkkejä neuvotteluun ovat esimerkiksi huoltojen ajankohta, renkaiden kunto, sisätilan siisteys sekä maalipinnan kunto. Jos jossakin näistä on sanomista kannattaa siitä aina mainita myyjälle ennen viimeistä allekirjoitusta. Hyvällä neuvottelulla saat Volvosi ostettua huomattavasti edullisemmin.

Vaihda vanha Volvosi uuteen

Jos sinulla on Volvo tai jonkun muun merkin auto hallussasi voit myös aina ehdottaa sen vaihtamista kaupan yhteydessä. Etenkin autoliikkeet harrastavat tätä mielellään, sillä ne hyvittävät sinulle pienemmän summan jonka he saavat autosi myynnistä. Tässä järjestelyssä molemmat osapuolet hyötyvät.

Autoliike saa vaihdosta tuottoa ja sinä saat nopeammin uuden Volvon ajoon. Joidenkin autojen kohdalla niiden myyminen ensin ja tämän jälkeen uuden ostaminen veisi liikaa aikaa. Silloin on hyvä hetki harkita auton vaihtamista liikkeessä toiseen autoon.

Harkitse leasing Volvoa

Volvo liike

Jos et ole varma siitä, että kuinka pitkään tarvitset autoasi kannattaa silloin harkita leasing Volvoa. Esimerkiksi uuden Volvo V40 listahinta on 27 730.44 €. Tämän auton saa käyttöönsä leasing-sopimuksella varsin edulliseen 348,88 € hintaan.

Leasing autoissa on myös mahdollisuus lunastaa auto vuoden käytön jälkeen. Näin pystyt myös varmistumaan siitä, että valitsemasi Volvo varmasti soveltuu käyttöösi. Vuoden testin aikana huomaat varmasti kaikki ne asiat joista pidät sekä ne asiat joista et pidä. Testin jälkeen voit vain lunastaa auton itsellesi tai vaihtaa autoa mikäli se ei soveltunut juuri sinulle.